Revision
Ved revision tilføres dit regnskab en yderligere værdi, hvilket kan være medvirkende til, banken eller andre vil give dig nye lån.
En revision er en yderligere kontrol af din virksomheds regnskab. Ved revision efterprøves de i regnskabet indarbejdede regnskabsposter som f.eks. ejendomme, varelager, tilgodehavender, igangværende arbejder mv. Derudover indebærer revision en lang række arbejdshandlinger fastlagt i lovgivningen, revisionsstandarder etc. Efter revisionens afslutning forsynes regnskabet med en revisionspåtegning der forklarer den udførte revision samt konklusionen herpå.
En såkaldt “blank” revisionspåtegning på et regnskab er udtryk for, at regnskabet givet et retvisende billede af selskabets aktiver, passiver og finansielle stilling samt af resultatet af selskabets aktiviteter for regnskabsåret i overensstemmelse med årsregnskabsloven.
Udførelse af revision af et regnskab planlægges nøje forud for arbejdets udførelse. Revisionshandlingerne vurderes ud fra en væsentlighed og risiko betragtning pr. regnskabspost og forretningsområde. En revision omfatter en risikobaseret stikprøvevis kontrol af bilag.
Samtidig med revisionens udførelse drøfter vi iagttagede forhold med ledelsen og rådgiver samtidig omkring forhold som vi har bemærkninger til.
Efter revisionens udførelse udarbejdes en revisionsprotokol til bestyrelse omhandlende en redegørelse af den udførte revision og vore bemærkninger og forslag til forbedringer. Afslutningsvis kan vi supplere revisionsprotokollen med et brev til ledelsen nærmere forklarende vore forslag til forbedringer m.v.
Selvejendende institutioner, skoler, museer etc. er som hovedregel underlagt Forvaltningsrevision. Ved forvaltningsrevision foretages der ud over ovennævnte finansielle revision også yderligere revisionshandlinger med det formål at påse, at ledelsen / bestyrelsen har forvaltet institutionens midler efter de særlige krav til Sparsommelighed, Effektivitet og Produktivitet.